qualifi.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Baggrund Bambus
Bambus

En bambusplade bliver til

Før vi kan stå med en færdig bambusplade, der kan benyttes til højttalerkabinetter, skal en større proces foregår.

I det følgende vil vi gerne vise jer, hvordan bambus kommer fra skov til bambusplade.

Læs mere…
 

Om bambus og bæredygtighed

Quali-Fi højttalere er fremstillet på bæredygtige principper. Grundmaterialet i vores hiQ og bassQ kabinetter er bambus, bambusstave som lamineres til en superstærk plade ved hjælp af miljøvenlig lim. Alle kabinetter efterbehandles med en økologisk bivoks, der beskytter overfladen og bringer bambusvedets naturlige, varme farvespil og smukke lød yderligere frem.

Læs mere…
 

Hvorfor bruge bambus til højttalerkabinetter?

De bambusplader, vi anvender til vore kabinetter, er produceret af mange smalle bambusstave, der er limet sammen i flere lag. Dette sammen med bambussens indbyggede styrke og sejhed, giver enestående stabilitet og resistens imod resonanser.

Det er den første forudsætning for at kunne bygge fremragende kabinetter.

Bambussens naturlige struktur og farve, der passer til vores tid efter det sterile sort-hvide look, betog os og designet fremhæver også det specielle spil i kanterne af bambuspladerne. Vi anvender altid carboniseret bambus, dvs. bambus som har været opvarmet. Det naturlig sukker i bambussen er så blevet let brunt, "stort set ligesom brune kartofler", som Ole Holse fra Holse & Wibroe forklarede.

Det var egentlig alt der skulle til for at vi valgte at gøre bambussen til vores hiQ kendetegn. Det kræver omhu at forarbejde bambuspladerne, savklinger skal være ultraskarpe for ikke at flosse kanterne, fræsejern ligeså. Bambus er jo stadig et græs, med langre fibre, ikke træ. Efterbehandling er ikke så svært, bambuspladen lader sig let slibe og danner en silkeblød overflade, men det skal gøres med omhu for at blive ensartet.

Læs mere her... (på engelsk)

 

 

 Dansk (DK)

NyhedsbrevModtag HTML?

On line shop

Køb vore produkter og løse højttaler enheder i den grønne on-line shop
GreenTechCenter