qualifi.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Baggrund Historien bag Quali-fi

Historien bag Quali-Fi

Ole Brøndum, der startede Qualifi i 70'erne, og jeg har ofte nyt god musik sammen.

I 2009 opdagede vi, at der var sket en hel del nye ting indenfor hele audioområdet, men specielt indenfor højttalere.

  • I løbet af de sidste 10 år havde mange entusiaster udviklet matematiske modeller og software, der gør det muligt at designe og simulere højttalerkabinetter med hidtil uhørt præcision.
  • Design og konstruktion af højttalere havde taget nogle kvantespring fremad, med hensyn til opnåelig frekvensområde, spredning af lyden og reduktion af forvrængning.
  • Der var dukket bæredygtigt bambus materiale op, der både gav en ny æstetisk og akustisk dimension til højttalerkabinetter.

Vi fandt sammen med en flok entusiaster i England, Canada og Hong Kong, og ud af dette mix kom ideerne til de første produkter. Vi vidste fra starten af at fokus skulle være på fuldtone-enheder, den klarhed i lydbilledet, som disse giver er så uovertruffen, at dette var et “must”. Samtidig ville vi i al design gå efter enkelhed overalt. Vi eksperimenterede med mange kabinettyper og fandt dem, vi mente ville passe vores målgruppe af musikelskere bedst, og som ville tage sig godt ud i en stue.

Da vi først havde lyttet til Markaudios Alpair 7 var vi solgt, næste uanset prisklasse kan man ikke få så nuanceret og tredimensional lyd. Markaudio blev vores foretrukne leverandør af højtttaler-enheder. Vi fandt et dansk firma Holse & Wibroe som har specialiseret sig i bambusprodukter, og de kunne levere kvalitetsmøbelplader, hvor bambussen var bæredygtigt dyrket og pladerne samtidig produceret med miljørigtige materialer. Vi fandt også en lokal virksomhed, der kunne producere vore kabinetter, Kirkegaard Design i Billund eksperter i indretning, specialmøbler og modeller.

I slutningen af 2009 var den første serie af Bach højttaleren produceret, konstruktionen blev fintrimmet med detaljer og dæmpning, de første kunder fik dem leveret og var uden undtagelse begejstrede.

Derefter er det gået slag i slag med nye modeller, kunder og nye veje til markedet.

-- Kurt B. Nielsen

 

Dansk (DK)

NyhedsbrevModtag HTML?

On line shop

Køb vore produkter og løse højttaler enheder i den grønne on-line shop
GreenTechCenter