qualifi.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Baggrund Kabinetter
Kabinetter og horn

Højttalerkabinetter

For de fleste almindelige mennesker, der lytter til musik derhjemme, betyder ordet ”højttaler” en kasse med 2 til 3 enheder monteret over hinanden. Disse flervejssystemer, hvor musikken reproduceres via separate enheder til bas, mellemtone og diskant er i dag de mest udbredte og vil for mange være indbegrebet af en højttaler.
Læs mere…
 

Det almindelige basreflekskabinet

Basrefleks er en meget almindelig kabinettype, der øger lav-frekvensområdet, giver højere effektivitet og/eller mulighed for at bruge mindre kabinetter med større enheder. Denne kabinettype omdanner og sender lavfrekvenssignaler fra bagsiden af højttaler-enheden til lytteren via en åbning, eller port, i kabinettet. For at opnå det optimale output skal portens længde og diameter afstemmes meget nøjagtigt i forhold kabinettets størrelse og enhedernes egenskaber.

Læs mere…
 

Kvartbølgehorn

En hornhøjttaler anvender et horn til at matche højttalermembranen med den omgivende luft. I princippet forstærker hornet ikke lyden i sig selv, men giver en bedre kobling mellem højttaler-enheden og luften. Et velbygget horn har den effekt, at det overfører en større mængde elektrisk energi fra spolen til luften, hvilket betyder at højttalerenheden kommer til at virke langt større end den i virkeligheden er.
Læs mere…
 

Olsonhorn

Olson-hornet tager navn efter den amerikanske lydpioner Harry Olson, som første gang beskrev princippet i en patentansøgning i 1937. Siden er konceptet udviklet og forfinet af Tetsuo Nagaoka – en af den japanske højttaler-industris grand old men.

Læs mere…
 

Transmission line

Et Transmission Line kabinet har en lang kanal indvendigt i højttaler kabinettet. Denne kanal er typisk dæmpet med dæmningsmateriale og opsuger eller reducerer lyden fra højttalerenhedens bagside. Kanalen designes i fórhold til højttalerenhedens egenskaber, typisk er den udført som på illustrationen, kanalens tværsnit bliver mindre og mindre jo længere man kommer væk fra enheden og frem imod mundingen.
Læs mere…
 Dansk (DK)

NyhedsbrevModtag HTML?

On line shop

Køb vore produkter og løse højttaler enheder i den grønne on-line shop
GreenTechCenter