qualifi.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Baggrund Nepal - hjælp til selvhjælp

Nepal - hjælp til selvhjælp

Qualifi støtter selvhjælpsprojekter i Nepal

Som kunde er der også mulighed for at være med. Betal 2,5, 5 eller 10% mere for varen, beløbet sendes til Nepal, og vi dobler op. For beløb over 500 kr er der mulighed for gavefradrag.

Vi lærte Rajkumar at kende, da han var på et 9 måneders studieophold i Danmark. Han og hans kone Purnima driver et omfattende arbejde med base i Katmandu, Nepal. Rajkumar er kun 155 cm høj, men har en personlighed, indsigt og et engagement, der vil sætte mange of os velnærede nordboer i skammekrogen.

Rajkumar er vokset op i en meget fattig landsby, og måtte gå flere timer hver dag for at komme i skole. Nok derfor er han stærkt optaget af at hjælpe med at skabe livsgrundlag for folk i de ekstremt fattige landsbyer i bjergene.

Rajkumar driver en skole i Katmandu, er præst ved en lokal kristen kirke, underviser andre steder og er ind imellem på ture rundt i landet for at undervise mm.

Vi har valgt fra qualifi.dk at støtte hans lokale hjælpeprogram. Ideen er hjælp til selvhjælp. Istedet for bare at brødføde folk, så at oplære dem og give dem mulighed for indtjeningsmuligheder. Vore kunder kan vælge at være med i denne støtte, hvis man vælger at betale 2,5, 5 eller 10% mere for varen, så lægger vi det samme til af vores avance og beløbet sendes kvartalsvis til arbejdet i Nepal. Vi arbejder sammen med andre danske organisationer - bl.a. AKO, der også støtter arbejdet, så der er styr på, at pengene ikke går til korruption eller ender andre skumle steder; de penge vi sender til Nepal bliver brugt på rigtige projekter. Vi har valgt at støtte en ildsjæl, som vi kender og stoler på.

Det første initiativ

Rajkumar spurgte i landsbyerne, hvad de mest havde brug for. Svaret blev, at de ville frygtelig gerne have nogle geder, så de kunne begynde at opbygge en bestand og tjene penge på det. Rajkumar lavede en social kontrakt med en række landsbyledere, lokale præster mm., at de skulle betale prisen for gederne tilbage efter to år, så andre kunne få glæde af kapitalen. Her ser I det første møde, hvor reglerne forklares:

En lille flok geder blev købt og Rajkumar rejste ud og fordelte dem, man ser ham her i sin ulastelige påklædning, men lugten fra gederne må have hængt godt ved :-), det var dog ikke gedebukke, ideen var jo at der skulle komme små kid til.

Der var stor taknemmelighed, og projekter går godt fremad.

 

 

 

 

 

 

 

Til sidst, i orientalsk stil skulle hele optrinnet foreviges:

Måske synes vi her i vores velfærdssamfund, at det er lidt opstyltet, det er jo bare en ged. Men vi taler om mennesker her, der ikke nødvendigvis ved, hvordan børnene får mad i morgen - og da slet ikke sund mad - og som måske ikke engang har rent vand.

Det næste initiativ - symaskiner

Det næste projekt i er at lære kvinder i landsbyerne at sy beklædningsgenstande, der kan sælges for penge. Til det brug har vi skaffet gammeldags pedal symaskiner i Indien, der er jo ikke elektricitet i landsbyerne. Vi fandt en dame, der kan lære landsbybeboerne at producere kvalitet. Det er en stor success

Vand til familier

I landsbyerne er der ofte intet rent vand, det siger sig selv at sygdomme især blandt børn så florerer. Raj Kumar stødte på et stort behov og vi sendte ham pengene til et par boringer. Her modtager de glade landsbybeboerer det meget avancerede pumpeudstyr, som vi her for 50 år siden ville have betakket os for. Men nu har 10 familier rent vand.

Ting i støbeskeen

Vi forsøger nu at rejse penge til, at man sammen med undervisningen i sy-færdigheder kan tilbyde beboerne i denne fjerne region anden undervisning, der kan skabe et livsgrundlag for dem.

Principper

Vi arbejder kun med projekter, der går ud på at skaffe penge og viden til at starte et bæredygtigt livsgrundlag, hvor pengene (i normaltilfældet) kommer tilbage til "kassen" og kan investeres i de næste mennesker.

Der er ingen overhead, administration eller dyre rejser, der skal betales ud af disse penge. Helt enkelt. Vi beder vore kunder om at støtte projekterne ved at betale lidt ekstra for produkterne.

 

 

Dansk (DK)

NyhedsbrevModtag HTML?

On line shop

Køb vore produkter og løse højttaler enheder i den grønne on-line shop
GreenTechCenter