qualifi.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Forside Om os

Om os

Vores passion for god og veldefineret lyd har i mere end 30 år være en stor del af vores drivkraft. I begyndelsen af 2009 fik vi samlet trådene til vores fælles vision om at skabe en serie højttalere med bæredygtigt design og kompromisløs lydkvalitet.

Dermed var Quali-Fi født.

Grundlaget for vores arbejde er en række nyskabelser, som har forandret audioområdet radikalt gennem de seneste 10 år.

Nyudviklede matematiske modeller og software gør det muligt at designe og simulere højttalerkabinetter med hidtil uhørt præcision. Design og konstruktion af højttalere har taget et kvantespring fremad, med hensyn til opnåeligt frekvensområde, spredning af lyden og reduktion af forvrængning. Bambusmaterialet giver en ny æstetisk og akustisk dimension til højttalerkabinetter.

Quali-Fi principperne

Alle vores højttalere tager udgangspunkt i en række gennemgående principper:
  • Klarhed og detaljerigdom frem for alt – konstruktion med fuldtone-enheder
  • Enkelhed frem for alt – no-nonsense design
  • Effektivitet frem for alt – udvikling af bæredygtige, lavenergi kabinetter
  • Musikelskere frem for alle andre – nuanceret tre-dimensional lyd

Kurt B. Nielsen

Kurt er oprindelig uddannet akustikingeniør, men har altid arbejdet med software, ledelse og markedsføring. Kærligheden til højttalere og især fuldtone-konstruktioner har dog fulgt med siden starten af 1970’erne. I halvfemserne blev det til en mindre serie af specialhøjttalere til custom-build/entusiastmarkedet.

I mødet med Mark Fenlons banebrydende højttaler-enheder øjnede Kurt muligheden for at gøre et helt livs passion til en forretning. Og han kontaktede Ole Brøndum med idéen at skabe en dansk kvalitetshøjttaler med skarp fokus på musikelskere, bæredygtighed og æstetik.

Ole Brøndum

Ole har prøvet lidt af hvert, men i 1970’erne og 80’erne var han nærmest Danmarks Mr. hi-fi. Ole drev firmaet Quali-Fi, som importerede en lang række kvalitetsprodukter, herunder højttalere fra JBL. Quali-Fi leverede audioudstyr til Danmarks Radio, pladestudier, koncertarrangører og startede hi-fi-bølgen for almindelige forbrugere. JBL var højttalernes Mercedes i de dage.

Passionen for musik, alle former for klassisk musik og for højttalere, der kan gengive denne musik ordentligt, har Ole altid haft. Det tog heller ikke megen overtalelse før han faldt for Kurts højttalerprojekt, og sammen genoplivede de Quali-Fi navnet.

Ole har lyttet på næsten alt hvad der er værd at lytte på af højttalere, og konstaterer: “Uanset prisklasse har jeg aldrig hørt noget, der i den grad får højttaleren til at forsvinde og musikken til at træde frem og i karakter som vores Bach med Alpair7. Desværre er der nu en del af mine indspilninger jeg ikke orker at høre, nu kan jeg høre at kvaliteten er for ringe.”
 

Dansk (DK)

NyhedsbrevModtag HTML?

On line shop

Køb vore produkter og løse højttaler enheder i den grønne on-line shop
GreenTechCenter