qualifi.dk

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error: GD2 library does not support JPG!

Mozart

Udskriv

Mozart højttaleren er egentlig et tilbageblik til 70’erne, hvor firmaet Epicure Products Inc. ("EPI") med stor succes solgte nogle såkaldte Microtowers. Den oprindelige konstruktion var med to enheder, den ene rettet fremad og den anden bagud, den minder mest om vores Strauss, læs mere om Strauss her...

Vi var så optagede af Markaudio Alpair 7 enheden at vi gerne ville skabe et smukt designet produkt, der optog mindre plads en Bach højttaleren. Samtidig var det vores opfattelse at Alpair 7 enhedens tre-dimensionale kvaliteter egentlig bedst kommer til sin ret, når der kun er en enhed, der stråler fremad.

Resultatet blev Mozart, der med sin høje slanke fremtoning, glider ind i stuens møblement på en helt ny og elegant måde. Mozart er bredere end den er dyb, modsat de fleste moderne højttalere, faktisk er den kun 13,5 cm dyb, det gør at den kan stilles op ad en væg uden at rage ud i rummet og tage plads. Bredden er 22,5 cm og højden er 83,5 cm.

Konstruktionen er en såkaldt “end-loaded TL” altså en transmission line, der afsluttes med en port. Vi har valgt at bygge porten ind i kabinettet, både fordi det ser bedre ud end en traditionel rund plastik port, og fordi denne form for port giver en højere resistiv komponent i porten, dette får bassen til at lyde mere fast - ikke så “boomende” som en traditionel rund port, der resonerer. Og ja, vi vil jo også gerne have at vore konstruktioner er bæredygtige, så så lidt plastik som muligt.

Som man vil se på billederne er fronten affaset med en 45 grader vinkel. Æstetisk giver det et helt specielt udtryk, der viser den flotte struktur i bambussen, men der er også en akustisk begrundelse for at “opbløde” kanten, på denne måde formindskes diffraktionen af mellemtonerne og Alpair 7’s fremragende tredimensionale nuancering kommer fuldt til sin ret.

Mozart er ligeså god som Bach til at nuancere mellemtoneområdet, men fylder nok ikke rummet med samme helhed. Bassen er tør og fast, slagtøj står helt rent.

Der er ingen tvivl om, at vi med Mozart har fundet en fin balance imeller form og funktion. Den skulpturelle effekt af det høje slanke kabinet falder ofte i den kvindelige halvdels smag. Mozart har en pænt høj WAF (Wife acceptance factor). Mozart er konstrueret i samarbejde med David Dlugos fra Planet10 hi-fi i Canada, han havde den oprindelige idé, vi fik den tilpasset Alpair 7 og vores bambusdesign.

Tekniske detaljer:

Ohm/Watt/dB 3,6/20/86
Størelse (H*B*D) 83,5*22,5*13,5
Frekvens/Hz 42-20.000

For tiden ikke på lager.

Klik på billederne i galleriet

 

Dansk (DK)

NyhedsbrevModtag HTML?

On line shop

Køb vore produkter og løse højttaler enheder i den grønne on-line shop
GreenTechCenter